Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

  • Nöjesfabriken

Länkar

 

FUB
För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning.
 

Kulturcentrum Skåne
Treårig kulturutbildning för unga vuxna med lindrig intellektuell eller kognitiv funktionsnedsättning.

 

Kultur och Kvalitet
En nybildad intresseförening som arbetar för ökad kvalitet inom kulturutövning AV personer med funktionsnedsättningar.

 

Jämshögs Folkhögskola
NEOM. Teaterträning för vuxna med
kognitiva funktionshinder.
 

Österlens Folkhögskola
En treårig grundläggande konstutbildning för kreativa individer över 18 med kognitiv funktionsnedsättning.

 

Konstskolan LINNEA
En 3-årig eftergymnasial kompletterande utbildning för personer med intellektuellt funktionshinder. Skolan har 12 platser/läsår. Ett läsår består av höst- och vårtermin med sommaruppehåll. Den som söker ska ha rätt till LSS-insats.

 

Föreningen Pascal Sverige
Pascal är en förening som verkar för att alla med olika former av funktionsnedsättningar ska ha möjlighet att utöva kulturell verksamhet.

 

Föreningen Pascal Norge
Pascal Norge jobbar lokalt, regionalt, nationellt och internationellt för inkludering av alla underprivilegierade grupper inom kulturella och konstnärliga aktiviteter. 

 

Very Special Arts VSA
En kulturorganisation som vill stödja, inspirera och skapa möjligheter för konstutövare med funktionshinder.

 

Glada Hudikstämman
En spelstämma för personer med och utan funktionsnedsättning.

 

Ateljé Inuti
Stiftelsen skapar möjligheter för konstnärer med funktionsnedsättningar genom att integrera deras arbete i samhällets kulturliv.

 

Teaterfestivalen Draken
Draken är en festival för folk med och utan funktionsnedsättning.

 

Labanskolan
En frisärskola i Uppsala för årskurs 1-9 samt 4-årigt gymnasium. Med inriktning på kultur, pedagogisk drama och teater.

 

Kulturkommunikatör
Kulturkommunikatör är en eftergymnasial utbildning som vänder sig till både de som har gått gymnasieskolans estetiska program, och till de som har annan svensk eller utländsk utbildning såsom från gymnasiesärskolans estetiska program.

 

JAG
JAG är en ideell riksförening och samtidigt, genom sitt brukarkooperativ, Sveriges största privata anordnare av personlig assistans som inte är riskkapitalägd.

 

Funkisbyrån
Funkisbyrån är en modellagentur där man bara får vara med om man har funktionsnedsättningar. På Funkisbyrån kan du som har funktionsnedsättningar bli modell så att företag kan boka modeller för olika uppdrag. Det kan vara t ex för nyhetsförmedling, reklam, film och radio.

 

Share Music Sweden
Ger kurser och föreställningar i dans, musik, teater och konst. Gör det möjligt för människor med och utan funktionsnedsättning att skapa tillsammans. Professionella konstutövare leder arbetet och ger en hög konstnärlig nivå. Ger nya impulser i vanliga och ovanliga scenrum.

 

Outsider
Outsider Mosaik ska bli ett vinstdrivande företag som drivs och ägs av alla som arbetar på Mosaik. Inom företaget kommer det att skapas arbetstillfällen för personer med intellektuella funktionshinder.
 

Kulturfabriken
Kulturfabriken är en daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning i Ljungby. Hit kan man komma för att prova på olika aktiviteter.     

 

Livsbild
Livsbild är en digital insamling av berättelser om att leva med funktionsnedsättning. Historier om vardagsliv och livsvillkor. 

 

Mifforadio
Programledare med utvecklingsstörning samtalar med lyssnare. Miffofilosofen gör en krönika på det aktuella temat. Dessutom delas Miffogrammet ut till den som förtjänar det.    

 

Tidskriften Intra
INTRA är en kultur- och facktidskrift för personer som lever/arbetar med personer med utvecklingsstörning.   

 

Skånes Dansteater   
Inom dialogverksamheten jobbar de både enskilt och i samverkan med aktörer i det omgivande samhället för att utveckla nya metoder för att möta de behov, intressen och önskemål som finns för att tillgängligöra dansen som konstform.

 

Danskompaniet Spinn
Spinn är Sveriges första integrerade danskompani, vilket innebär att det är ett kompani med professionella dansare både med och utan funktionsnedsättningar.       

 

Teater De Vill
Stora delar av gruppens verksamhet genomsyras av arbetet med tillgänglighet. En övergripande målsättning är att tillgängliggöra och öppna teaterscenen för personer med funktionsnedsättningar.         

 

Animera - göra livlig
Animation och animerad film är inte bara för barn! De har låtit seniorer i 90-årsåldern och med olika funktionsnedsättningar skapa egna filmer och det har fått dem att må bra!    

 

Utopia
Utopia vill att alla ska kunna utöva kultur. Utopia vill att kulturlivet ska vara helt utan hinder. Utopia håller föredrag och workshops för att dela med sig av sin attityd till andra organisationer. Utopia samarbetar med andra organisationer och påverkar där vi kan för att se till att alla är välkomna överallt.

 

Kroppsfunktion
Ett projekt om språk, koreografi och rörelse. Som undersöker vilka kroppar och funktioner som syns och inte syns i dansen idag.

    

Kalendarium

mars

m t o t f l s
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.