Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

  • Foto. Victoria Valverde

Nisse Söderman

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

Nisse Söderman säger att Ibland så pluppar idéer upp ur verkliga livet. Men oftast så utgår han från Mondrian som inspirationskälla. Han har målat i fyra, fem år.

– Jag målar för min själsvånda, för mig själv men också för andra. Jag målar för att skapa någonting ur mig själv, för att få känna en tillfredställelse. Försöker se ifall jag kanske är bra på det här och vill gärna göra det så länge jag orkar.

Nisse Söderman målar utan att brådska över en längre period och låter målningarna långsamt komma fram. I många av tavlorna återkommer änglar.

– Jag har varit med i pingstkyrkan sedan jag var liten. Jag har också trott på änglar sedan jag var liten. Jag har hemma en tavla med ett barn som går över en bro och har med sig en ängel, som en skyddsängel.

Det är någonting fascinerande över skyddsänglarna tycker han. Det är därför de ofta finns med. Det finns någonting outtalat, men viktigt över dem. Det betyder mycket att ibland hitta en plats åt dem i tavlan.

 

 

 

Kalendarium

mars

m t o t f l s
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.